prasan napísal:Malé ráčatá rastu nerovnomerne.Kedže sa ti rodí kadečo,nie je to čistá forma.Zrejme je to z chovu kde majiteľ moc nedbal na farebné formy tohto raka.Ak bolo viac foriem po kope,tak sa pomiešajú.
pokial viem, tak minimalne samec (samicka vyzera tiez uplne rovnako) bol nepodarok z pokusov o ghosta takze ratam, ze su v genoch biele, cervene aj modre farby + ich kombinacie ... najviac sa mi zapacili mlady, ktory maju biele telo a cervene klepeta ... skusim to nejako selektnut, aby aspon jeden taky prezil, ze co z neho vyrastie hehe
...
bol som v tom, ze som uz rozpisal, ako sa racikovia maju, avsak to tu nikde nevidim, tak neviem co sa stalo ..
takze:
racikov som dokopy oddelil ak som dobre pocital 155 a dalsich par este oddelim, v malom akva ich je vsak stale na rozdavanie ...
dokopy sa mlady nachadzaju v -
zatial 5x 4L pohare (pracujem na dalsich na oddelovanie) povodne po 2 kusy, vo vacsine uz je len sam jeden rak
5x cca 8L lavoroch stvrocovych s dnom cca 30x30cm, tam boli povodne po 10ks
5x cca 8L lavoroch okruhlych s priemerom cca 30cm, tam som ich daval po 5ks
2x 10L avka s povodnou osadkou po 10ks, predvcerom som tam vsak dal novych dominantov (vyrastenych) z 54L akva
27L akva kde sa narodili, tam ich je mnoho
27L akva s bojovnicou samcom, tam som dal len jedneho krasneho cerveneho a je tam uplne sam
54L akva dlho zabehnute, tam slo 50 kuskov, vystrihali mi vsetku rotalu a uz sa pustaju aj do cryptocoryn
128L akva, domov samicky, tam zhodila poslednu cast (asi 1/4) vajicok avsak mladych tam vidim malo, povedal by som len par prezivsich kusov, co este samicka nestihla zjest
...
najviac sa im dari v 54L, tam su krasne velke kusky aj 4cm uz, tak isto aj ten samotny v 27 tak krasne podrastol a je to vystavny kusok, ostatny rastu pomalsie, predpokladam, ze sa stihaju navzajom zrat a preto tam nevidno ziadneho giganta
...
krmim ich vsetkycm moznym - viac druhov granoliek pre ryby, mrazena patentka, zihlava, mrtve rybky (guppy co mam na krmenie, ak nieje mrtva zariadim to

)
...
uvidime, ako sa budeme vyvijat dalej, planujem porozdelovat co najviac, avsak mam problemy s miestom teraz, pretoze buducu spalnu, kde boli doteraz, pomaly zacinam prerabat a musel som ich vsetkych presunut ... jedneho vyrasteneho krasavca som daroval kamosovi, uvidime, ako sa mu bude darit u nho
coskoro budu foto ... kupili sme novy fotak nikon L840, len sa s nim musim naucit fotit ...