Caridina dennerli, skusenosti s chovom Milos
-
- Administrátor
- Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
- Kontaktovať používateľa:
Re: Caridina dennerli, skusenosti s chovom Milos
Milos kolko kusov mas cca kardinalok momentalne? Zacital si s 10 kusmi, potom pri premiestnovani akva v aprili si ich ratal cca kolko ich bolo? A teraz po pol roku kolko ich moze byt?
-
- Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Zacinal som s 10 kusmi, potom sa to mohlo rozrast na nieco okolo 100. A potom som nebol doma 2 mesiace, starala sa o to priatelka. Prekrmovala a som na zhruba 20 dospelych, jednom dorastajucom vrhu a 2 - 3 nosiacich samickach.
Takze som prakticky znova na zaciatku, ale sak ono sa to zasa rozbehne. A skusenosti mam viacej, takze sa toho nemusim tolko bat, ten chov je teraz pohodlnejsi. Napr. uz viem, ze nemusim pri vymenach vody nic zohrievat mimo akva atd.
Takze som prakticky znova na zaciatku, ale sak ono sa to zasa rozbehne. A skusenosti mam viacej, takze sa toho nemusim tolko bat, ten chov je teraz pohodlnejsi. Napr. uz viem, ze nemusim pri vymenach vody nic zohrievat mimo akva atd.

Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
- zozo
- Dátum registrácie: 21 Mar 2015, 19:14
Ahoj Miloš, ako si to myslel, že nemusíš nič zohrievať mimo akvária..? Ja keď mením 40l, tak zohrievam zhruba 8-9l vody. Pritom v nej priebežne rozpúšťam soľ...
-
- Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Myslel som to tak, ze na zaciatku som to robil tiez takto. Neskor som po skusenostiach dosiel k zaveru, ze zasa az tak citlive na chvilovy vykyv teploty nie su. Mam tiez cca 40 litrov objem vody, vymienam naraz od 5 - 10 litrov.
Teplota vody v akvariu je cca 26 *C, menena voda ma cca 22 *C.
Teplota vody v akvariu je cca 26 *C, menena voda ma cca 22 *C.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
- zozo
- Dátum registrácie: 21 Mar 2015, 19:14
Aha tak to chápem. Ale ja mám vodu z osmózy teraz tak 6-max.9 stupňov. Vymieňam 40 litrov každý piatok. V 130-tke. Ja v každých 20 litroch privediem do varu v nerezovej kanvici 5 litrov spolu zo soľou. Takže dohromady zhruba 10 litrov privediem do varu. A až potom vymieňam. Je pravda, že je to dosť nepohodlné a hlavne zdľhavé, ale robím to hlavne kôli rozpusteniu soli.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní