Oxydator
-
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oxydator
HEJ
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
-
- Administrátor
- Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Dnes dorazili oxydatory, do jedneho oxydatora som dal dva katalyzatory a zaujimave ze po malej chvile menej buble ako v tom oxydatore kde je jeden katalyzator.
Edit: rozmyslal niekto nad tym spravit home made oxydator? Sklenena banka s vrchnakom pouzita z hocijakeho kvapkoveho testera napr. Sera, do vrchnaka spravit dve dierky ihlou. Katalyzator ako pisal Seic, aktivne uhlie do filtra. Peroxid vodika z lekarne. Ta spodna cast nieco ako palena hlina by mozno ani nemusela byt. Ci ano?
Edit: rozmyslal niekto nad tym spravit home made oxydator? Sklenena banka s vrchnakom pouzita z hocijakeho kvapkoveho testera napr. Sera, do vrchnaka spravit dve dierky ihlou. Katalyzator ako pisal Seic, aktivne uhlie do filtra. Peroxid vodika z lekarne. Ta spodna cast nieco ako palena hlina by mozno ani nemusela byt. Ci ano?
- seic
- Dátum registrácie: 02 Jún 2015, 19:05
Denis: jde prave o ten spodek, co je nejaka special keramika, na kterou maji kluci nemecky patent...
ta prave stepi ten peroxid, katalyzator je tam jen na vytvoreni tlaku ...
"Söchting Oxydators breakdown hydrogen peroxide into pure oxygen and water (2 H2O2---->2 H20 + O2)"

"Söchting Oxydators breakdown hydrogen peroxide into pure oxygen and water (2 H2O2---->2 H20 + O2)"
-
- Administrátor
Ok tak ani nejdem skusat bez tej keramiky homemade oxydator.
No moja skysenost, v stvrtok som dal plnu nadobku s dvoma katalyzatormi do akva a dnes pondelok je uz prazdny oxydator. Do druheho akva som dal len jeden katalyzator a tam je este trochu peroxidu. Podla navodu ma vydrzat peroxid na dva tyzdne s dvoma katalyzatormi. Hodne inak u mna v skutocnosti.
No moja skysenost, v stvrtok som dal plnu nadobku s dvoma katalyzatormi do akva a dnes pondelok je uz prazdny oxydator. Do druheho akva som dal len jeden katalyzator a tam je este trochu peroxidu. Podla navodu ma vydrzat peroxid na dva tyzdne s dvoma katalyzatormi. Hodne inak u mna v skutocnosti.
- Stewie
- Dátum registrácie: 25 Nov 2015, 11:06
Ten oxydator ma u mna podobnu spotrebu, dolievam doplna pri vymene vody raz za tyzden a to uz je napln skoro na nule, ocakaval som ze to vydrzi viac. Objednal som si tu 6% litrovu napln a vzhladom na vyššiu koncentraciu počítam ešte z väčšou spotrebou takže z hľadiska výdrže sklamanie a hodne daleko od popisu v návode.
- seic
souhlas, stejna zkusenost na hony vzdalena ofic. popisu... s akt. uhlim jako katalyzatorem je to jeste rychlejsi, tam to skoro mizi pred ocima
jedine zkusit orig. katalyzator rozpulit, pak je ale otazka, zda bude vytvoreny tlak stacit na protlaceni peroxidu keramikou...

-
- Administrátor
Po par dnoch od pouzivania oxydatora sa mi v krevetkariu uplne rozpadla rastlinka podobna egerii. Ze by to az tak ucinkoval oxydator a naozaj by bol zrazu prebytok kyslika vo vode?
-
- Dátum registrácie: 14 Feb 2016, 06:11
Mne prisiel od predajcu zo Žiliny mini oxydátor s 1 katalyzátorom. Mám cca 20l vody v nádrži a je to málo. Skúšal som to podľa niektorých diskutujúcich s aktívnym uhlím a za pár minút bol peroxid preč. Potom som vyskúšal grafitovú tuhu z klajbasu cca 7mm a som stým max. spokojný. Uvidím ako dlho mi vydrží peroxid v nádržke.
- seic
u me to vypada na pouziti oxydatoru jen v lete, v horku jako dodatecny zdroj kysliku v AQ... cely rok shanet peroxid, laborovat s davkou katalyzatoru... to asi neee... 

-
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
mne vydrzi napl s 2 katalyzatormi v 96 tyzden. Perooxid kupis v lekarni
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
-
- Administrátor
vsimli ste si to aj u vas, ze tie katalyzatory akoby prvykrat slapali viacej, alebo vlastne akoby sa pri prvom pouziti tvorilo viac bubliniek. casom druhym a tretim pouzivanim sa u mna akoby menej bubliniek tvorilo, ale peroxid sa samozrejme straca 
ano ten nahradny peroxid som zohnal v DK na orave, ak budete niekto z oravy a bude treba dam kontakt.

ano ten nahradny peroxid som zohnal v DK na orave, ak budete niekto z oravy a bude treba dam kontakt.
- seic
Denis: podobna zkusenost, mozna pri dalsim pouziti se katalyzator+keramika "zabehne" a kyslik se rozpousti rovnou bez znatelnych bublinek... vetsi, napr. litrove baleni peroxidu jsem prozatim v lekarne nesehnal, nabizeli jen naredeny za podobnou cenu, co je litrova 6% origo napln...
- seic
uplne nahodou jsem se zkusil zeptat v nejblizsi lekarne - a mam litr 3% za super cenu 122,- CZK
takze prozatim na nejakou dobu vystarano...

-
- Dátum registrácie: 29 Júl 2015, 10:04
Neviem co tu riesite blbosti z lekarne. Tusim 6€ ma stal liter origo naplne 6% vo Viedni a zatial to vyzera tak, ze v 54l vydrzi vyse roka
Odoslané z LG-D855 pomocou Tapatalku
- seic
no pokud je litr za 6Ojro ve Vidni, tak pro me litr za 120,- z 10km vzdalene lekarny v ZADNEM PRIPADE neni blbost 

- macadlo
- Dátum registrácie: 05 Jan 2016, 07:34
Zaujimava vec - vcera som kupil Oxydator mini v Garnelaxii vo Viedni a ked som otvoril krabicu zostal som dost prekvapey. Na fotke porovnanie v lavo Oxydator mini zakupeny u nas v nemenovanom eshope (uz od neho nemam krabicu ale bola uplne rovnaka ako tato nova) a v pravo Oxydator mini zakupeny v rakusku.
CRS, SCR, PRL Benibachi, PRL Akaebiosato, Taiwan Bee red, Ebi Tengu Red Galaxy Pinto, Topaz Blue, Green Jade a Sakura Red, Calceo
-
- Dátum registrácie: 11 Okt 2014, 10:10
povedal by som, ze za to moze vychodny blok. aj ked zasa v tych mensich flastickach je iny koncentrat. takze porovnat to budes musiet ty, ako dlho vydrzi jedno naplnenie, z toho ktoreho balenia. som zvedavy...
- seic
ja se "nachytal" tady v CR u nejmenovane zname firmy, prisel mi ten vlevo a take pouze s 1 katalyzatorem... kdyz jsem to reklamoval odbyli me s tim, ze oni prodavaji mini do 30L(v popisu o tom nebylo ani slovo ze tam je jenom jeden) neboli katalyzator stopi a prodavaji ho zvlast...
naplne tam ale byly ty vetsi co jsou vpravo ...

-
- Dátum registrácie: 29 Júl 2015, 10:04
Vlavo je 6.5% a vpravo 4.9%. 6.5% logicky vydrzi kratsie (silnejsia reakcia) pokial je pri experimente rovnaka teplota. Osobne som v garnelaxii dokupoval rovno liter 6.5%. Pri 28°C a ph 8.0 vydrzi cca tyzden
- macadlo
- Dátum registrácie: 05 Jan 2016, 07:34
Ja som tiez kupil litrovu napln 6% inak aj ta nova sklenna banka je o dost vacsia. Co sa vydrze tyka tak povodny oxydator s 1 katalyzatorom a 6% naplnou mi vydrzi cca 10-12 dni. Teraz som do neho nalial ten 4,9% roztok tak uvidime.
CRS, SCR, PRL Benibachi, PRL Akaebiosato, Taiwan Bee red, Ebi Tengu Red Galaxy Pinto, Topaz Blue, Green Jade a Sakura Red, Calceo
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní