Biokriminalisticke forum, aneb nevysvetlitelne uhyny

Ani krevetkám sa choroby nevyhýbajú
Hryzo
Dátum registrácie: 07 Okt 2014, 21:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Biokriminalisticke forum, aneb nevysvetlitelne uhyny

Príspevok od používateľa Hryzo »

volne vo vode je bakterii asi najmenej ... najviac sa ich drzi v substrate a vo filtri, potom na rastlinkach a dekoraciach a voda je az posledna ... neviem ako tvoje krevetky, ale ja som teraz prednedavnom menil kvoli rozrypaniu hnojivovej gulicky nadpolovicnu vacsinu vody a bojovnice ani prisavniky sa nestazovali ... v 15L krevetkarku mi kolko krat ujde odcerpavanie a idem aj viac ako polovicu a krevetky nevyskakovali zatial nikdy ... nemyslim, ze pokial davas odstatu miesanu vodu, ze by si mal nejako uskodit ... samozrejme, ja caridiny nemam takze ich nachylnosti netusim ... tak ci tak vacsinou plati pravidlo, ze vymenou vody nic nepokazis, v lepsom pripade polepsis
chovam - ryby, raky, krevetky, slimaky

džara
Dátum registrácie: 11 Okt 2014, 10:10
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa džara »

tak sa vam pochvalim co ma cakalo vcera na obed, ked som pozrel do nahradnej nadrze, kedze som v krevetarku menil substrat. boli tam iba necele dva dni, hodil som na dno trocha stareho substratu, nech sa maju v com prehrabovat. preniesol som tam aj vsetky rastlinky atd.. filter som nedaval ziadny- ved tu chvilku preziju aj bez neho a svetla. prvy den som nasiel iba dve mrtve, co som pripisoval stresu z prelovenia. rano som sa nepozeral, mal som v plane poobede zacat s prelovovanim. mozno keby som sa pozrel skor, mohol som ich zachranit viac. islo ich srat tak oklo 40. stare, mlade aj uplne malicke 3 mm. no co vam budem hovorit, nasrany som bol poriadne. ale co to sposobilo neviem. ostatne co som prelovil do noveho su v poriadku, tusim ze odisla iba jedna, ale ta sa mi zdala namakko uz ked som ju chytal.
DSC_0435.JPG
DSC_0435.JPG (16.78 KiB) 5869 zobrazení
DSC_0434.JPG
DSC_0434.JPG (21.77 KiB) 5869 zobrazení
Naposledy upravil/-a prasan v 24 Sep 2017, 12:00, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Foto do príspevku.

Denis
Administrátor
Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Denis »

dzara tak to teda nepotesi. tu je jasne znazornene, ze aj skusenemu chovatelovi crs krevetky obcas skapu. drzim palce nech uz sa len dari, ako ta poznam za pol roka das foto s milion malymi crs krevetkami :)

jamro27
Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamro27 »

Dzara poznam to a nepotesi urcite.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444

Denis
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Denis napísal:Chlapi, mozno sme to tu uz aj rozoberali, no neviem to najst, ani si na to spomenut. Co sa deje v akva, ked mi crs krevetky plavaju pri hladine a pokusaju sa ujst z akva. Je to akva len o 15l vody. Zabehnute dva mesiace a teraz uz su v nom krevetky snad 4 mesiace dalsie. Dokonca som nasiel pod akvarkom vyschnute krevetky, ktorym sa podarilo dostat z akva. Podla nemeckej stranky by to malo zmamenat, ze maju malo kyslika, no je tam bublinkovac a to asi nebute tym. Mate nejake napady, skusenosti?
Opat mi krevetky akoby lapali po vzduchu na hladine a snazia sa ujst z akva, a to som vcera vymenil 2/3 vody (kedze som opat videl krevetky na hladine). Nerozumiem, nechapem. Ale vravim NO2, NO3 som nikdy nemeral. Akva ma uz cez pol roka, cize bublifuk aj substrat zebehnute, teplota 23-24°C, pH 6,4 teraz po vymene 6,8. Co to moze byt?

Hryzo
Kontaktovať používateľa:

ja mam iny problem s tymi zltymi zase .... vyzeraju pekne, vyfarbuju sa ale dokopy som ja osobne nasiel 3 mrtve co znamena, ze by ich malo byt este 10 ... dokazem najst vsak len 5 takze ratam ze mrtvolky pozrali krevetky a slimaci ...

otazka vsak znie, preco kapu, ked sa v tom istom akvariu dari slimakom, darilo sa tam eleganskam a dari sa tam aj prave narodenemu poteru guppy, ktory som tam 2 dni dozadu prelovoval ...

Hryzo
Kontaktovať používateľa:

oprava, prave som videl 7 ... zhrkli sa po tom, co som tam hodil trochu potravy ... takze o 3 umrtiach viem, o dalsich 2 neviem ... ak sa to zastavi, tak to necham tak, ak nie, tak netusim co robit ...

je mozne, ze by boli krevetky vyhladovane, a kvoli tomu by nezvladli prechod do noveho akva? krmim ich totiz aj ja zatial opatrnejsie, pretoze neviem, kvoli comu umieraju ... ale ak to je od hladu a vycerpania, tak sa nahnevam :D

MikelCRS
Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MikelCRS »

Denis, ak by si to sem nenapisal ani by som to nebral ako problem. Mne to robili ked boli u mna len kratko a robia to cca 1-2 krat za 2 tyzdne.

Nieje to hladanie samice, to vyzera inak, vtedy chodia vsade.

Napriklad vcera to robili, asi 3 krevetky plavali niekolko minut pri hladine.

Maju moznost utiect z akvaria:
-vyliezt po silikonovej hadicke
-vyliezt na bublifuk(kusok trci nad hladinu) a odtial vyskocit.
Nevyuzili to takze beriem to tak ze je vsetko OK

Denis
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Mikel mne takto ako pises tie moznosti, vyskocilo mi tak 6ks krevetiek co som nasiel na zemi pod stojanom.

Milos
Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Milos »

Desnis, nepredpokladam, ze ty by si akvarium prekrmil.
Mas tam dno? Toto by mohlo byt sposobene starnucim dnom.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas

Denis
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Milos ano je tam dno, ale ma len 6-7 mesiacov. Hrubka substratu cca 1,5cm. No ale vyriesil som to uz medzicasom. Pomohli vymeny vody, obycajne menim 10% vody, no nestaci to v 15l akva. A tak som posledne razy menil kazdy tyzden 1/3, po tyzdni 1/2, a opat po tyzdni 2/3. Teraz vyzeraju krevetky uplne super, od nedele (vymeny vody) presli styri dni a ziadne krevetky pri hladine som za tie dni nevidel. Podla toho co mi z toho vychadza, tak aj vo vacsich akvariach bude 10% tyzdenna vymena nedostatocna. Ale to uz v inej teme...

Hryzo
Kontaktovať používateľa:

takze uhyn neprestal, dnes dalsia dole, ak dobre pocitam, tak ich uz je tam len 5 zivych (z 13) ...
budem sa zase a zase opakovat ale -

- slimaci tam krasne ziju, rastu a mnozia sa, takze s kovmi tam problem nemoze byt, kedze aj slimaci su na kovy citlive (tymto sa snazim vylucit zly strk)

- dusikate latky som sice nemeral, ale neverim, ze su zvysene pretoze - akvarium uz ma svoje prefiltrovane a ja ho beriem ako prvotne zabehnute, pravidelne raz tyzdenne robim odkalovaciu vymenu vody cca 10L (akvarium ma hruby objem 27L takze viac ako tretinu) a!!! poter guppy, preloveny ihned po narodeni tam uz peknych par dni plava, rastie a dari sa mu ako nic

- teplota v akvariu sa cez den pohybuje niekde 24,5-25 ... raz mi vybehla na 26, co je myslim stale v norme (red cherry mi bez problemov prezili aj 29-30 par dni v najhorucejsom lete minuly rok)

- uz som nasiel dostatocny pocet zvlekov, takze so zvliekanim by problem nemal byt (ratam, ze sa zvliekli uz vsetky)

- ziadneho parazita nebadam, vylovene mrtve krevetky su proste pekne, bez straty ci zmeny farby, len mrtve :(

skuste poradit, co este by mohlo krevetkam vadit, na co zabudam, co mi uteka?

jamro27
Kontaktovať používateľa:

Tym si prejdeme asi vsetci.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov

Hryzo
Kontaktovať používateľa:

ano, ja som si tym presiel prednedavnom s tigrami ... ok, predsa len su o nieco narocnejsie a asi som nieco nedotiahol ... ale neocaridiny? tie predsa zvladam

jamro27
Kontaktovať používateľa:

U synatora v akva ziju neocaridiny vo vode z vodovodu, bez filtracie. vymena vody tak 1x za 2-3 mesiace. Musel som mu tam kupit gubky aby sa stale nepremnozovali. Tam nekapu vobec, u mna kapali. Cim sa viac starame tym je to tusim horsie.

Milos
Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Milos »

mas tam rozkatec, pistiu, nejaky husty porast?
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas

Hryzo
Kontaktovať používateľa:

crypto aff, crypto wendii braun, mach na dreve ... ide o druhy samochod co tam je na druhej fotke v prispevku s 2 fotkami ... rybky okrem 5ks poter guppy tam niesu

Používateľov profilový obrázok
IringPalo
Dátum registrácie: 21 Okt 2014, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IringPalo »

v suvislosti s EXPERIMENTOM a tym mojim megauhynom, ktory nepatri do tejto temy, lebo je velmi lahko vysvetlitelny - moja blbost, som si uvedomil ze prebiehaju tam aerobne aj anaerobne procesy a na dusiku pracuju dva druhy bakterii a niekedy nepomoze ani najlepsi filter. Hold bol som v tom ze ked mam 2,5l filtracneho media mozem tam sypat tonu krmiva pre atye gabonske a nic sa neudeje ale to som sa prepocital.
K tomu co pisal hryzo: Mne ako prve zdochli ryby, vsetky na totalku, co ma prekvapilo, lebo som si myslel ze citlivejsie su krevetky ako ryby. Kreviet zdochla asi polovica, atyopsis samozrejmostou a atye gabonske na toto cele povedali: o co tu ide ved ten detrit je mega parada! Kdesi som cital ze rybam a krevetam vadi nieco ine kvoli tomu ze maju ine krvne farbivo. Tym ze som sa porypal v dne asi stupol amoniak, co otravilo ryby, bakterie spotrebovali vela kyslika, co k tomu prispelo, nasledne vyletelo NO2 a podochli krevety. Ktovie. Podla mna je aj tak problem u hryza v dusiku, bud na zaciatku alebo na konci celeho procesu. Mne takto dochli niekolko mesiacov a stale som dokupoval a pomohli vacsie vymeny vody aj ked v malom akvariu je zas otazna stabilita. Mozno zvlecky co si spominal o tom svedcia. Urcite skus pomerat hodnoty dusika.
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.

Hryzo
Kontaktovať používateľa:

kupil by som zajtra na burze, ale pracujem a nedostanem sa tam .... a k tomu som isiel prerobit stojan na svetle na 160tke a zistil som, ze to nieje ak osom si predstavoval a ze mi jedna cast teraz chyba, tak mam rozobraty stojan a svetlo par cm od hladiny, cim si teraz sam prispejem k ohrievaniu vody a obchod s hlinikovymi listami cez vikend nepredava a musim cakat do pondelka :( den ako sa patri :D

Denis
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Denis napísal:Pomohli vymeny vody, obycajne menim 10% vody, no nestaci to v 15l akva. A tak som posledne razy menil kazdy tyzden 1/3, po tyzdni 1/2, a opat po tyzdni 2/3. Teraz vyzeraju krevetky uplne super, od nedele (vymeny vody) presli styri dni a ziadne krevetky pri hladine som za tie dni nevidel.
No tak od vymeny preslo 6 dni a krevetky dnes rano opat na hladine, vymenil som opat polku vody, teraz nebehaju ku hladine. dokedy ze?
Navyse to iste sa mi zacalo diat v inom akva tiez s crs, akva ma necelych 40l, polovicu vody som vymenil, no stale su na hladine. Tak ma to napalilo, ze som zobral pripravok s nitrifikacnymi bakteriami co som vyhral na sutazi, a podla navodu nalial. Uz fakt netusim co sa to deje...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní