Biokriminalisticke forum, aneb nevysvetlitelne uhyny
- IringPalo
- Dátum registrácie: 21 Okt 2014, 22:33
- Kontaktovať používateľa:
Re: Biokriminalisticke forum, aneb nevysvetlitelne uhyny
Denis sprav si rozbor vody ktoru davas do akva. Mozno je problem v RO a davas tam nejaku zlu vodu. Nerozklada sa ti nieco vo velkom v akva? Nemas biely zakal vody? Kedze krevety idu ku hladine, pricin by som hladal v dne, alebo z neho vychadzajucu.
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.
-
- Administrátor
- Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
V tom mensom akva je dno len cca pol rocne, tam by nemal byt problem.
V druhom vacsom ano, to je dno stare ma snad uz aj tri roky, ale vrstva je mala, len 1,5cm.
Zakal nemam, voda z RO ide vsade rovnaka, v ostatnych cca 10 nie je problem.
V druhom vacsom ano, to je dno stare ma snad uz aj tri roky, ale vrstva je mala, len 1,5cm.
Zakal nemam, voda z RO ide vsade rovnaka, v ostatnych cca 10 nie je problem.
-
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Denis skus sa zamerat na filtraciu, mozno je nedostatocna v tomto teple.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
- IringPalo
vstupna voda moze byt teda vsade rovnaka ale v kazdom avka mas rozne podmienky, PH, atd, lebo mas rovne druhy kreviet, tkaze to nemozes porovnavat. Ak mas nizke PH mozno to skodi bakteriam. Bez meriadnia amoniaku, no2 a no3 sa podla mna nepohnes a budes len hadat. Za testy das do 20€ co ti vydrzi nadlho a ked predavas tak to mas hned naspat. lepsie dat 15 ako prijst o celu nadrz s krevetami.
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.
- IringPalo
Ako casto vam zdochne nejaka krevetka? Mbe teraz aj dve za tyzden. Mam aj novy filter co som myslel ze pomoze a uz nebudu skapinat. Mam tam sice asi 28stupnov. Neviem ci som mentalne retadovany ale uz rok a pol sa snazim a neviem rozmnozit sproste neocaridiny. Vsetci ich maju premnozene a ja sa len cudujem cim to je. Menit vodu nemenit stale spekulacie aky je v tok grif.
-
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Syn ma 30 l akva, par rastliniek, bez filtracie, vymena vody tak 1xza 2-3 mesiace asi polka. Krevetky sa mu mnozia dobre. Neviem ci to ma suvis alebo nie ale nesvieti im, len ked krmi aby na ne lepsie videl. Prezili vsetky aj tieto tepla bez chladenia a to byvaju na vrchnom poschodi pod strechou.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
- IringPalo
Hromadne mi nekapu to nemozem povedat. Sem tam nejaka. Pri tom kolko ich tam ma si jamro myslim ze keby nejaka zdochne tak si to nevsimne a hlave ked nesvieti. Nejaky uhyn musi mat kazdy minimalne na starobu. Osvetlenie a teplota ma nejaky suvis ale v mojom pripade nie. Prosto je v panelaku v byte 30.
-
- Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Palo nemas ich na priamom slnku?
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
- IringPalo
nemam. ja ich mam v takom biotopovo ladenom akvariu. je tam kopec kamenov, strasne moc listov a dreva. vodu som nemenil osem tyzdnov. dusikatymi latkami to nie je. co sme sa tu bavili o dusiku a pistiach tak to mam uz odskusane ze im chybal dusik lebo ked som hnojil vsetko okrem dusika, mam to rozdelene na prvky, tak nesli pisitie a ked davvam len dusik tak su uplne nadherne. mam dojem ako keby to drevo a listy pomaly hnili alebo je to dosledok teplot. pocul som ze krevety ked su raz nacate tak skor ci neskor aj tak zdochnu. krmim granulami a zihlavou od dennerle, nic ine. neviem ci to moze byt aj tym ci nedochnu pri zvliekani. netusim cim to je. alebo je to prirodzeny uhyn a ja sa s tym len trapim. neviem ako umieraju inym chovatelom, kolko za mesiac alebo za tyzden. ja najdem tak dve za tyzden ako su teraz take tepla. aj ked teda uz moc horko nie je.
-
- Dátum registrácie: 18 Nov 2014, 09:35
Aj mne sa dejú veci,ktoré nechápem ..Zo začiatku som myslel, že je to kvôli teplote vody,ale keďže posledné dni som mal okolo 21C,tak v tom to nebude.Hnojim pre istotu menej.(zelená tropica) Aj polovicu s toho, čo na začiatku..
Testy (sera)GH 6
(JBL)KH 0
(JBL)NO3 zhruba 1ppm/l
Vodou to asi nebude,podľa mňa všetko OK.
Včera príchod s prace23:00, krevetka na molitane, iba skoro nehybne "sedela"o 20 min.na tom istom mieste. A o1:00už bola(viď foto) takto..Z 11 mám už len 4ks a s toho dve z vajíčkami..
Posledné zmeny boli,pridaný malý minerálny kameň z Aliexpres(Včera som ho vybral,pre istotu) .Ale úmrtia boli aj skôr.
O stravu nejavia skoro žiadny záujem,(pred tým zrali, cca1mes.dozadu ) krmim raz denne,trochu (4druhy krmiva) vždy niečo iné+ žihľava, ani tá im nebere.(modré javia väčší záujem) Prídu mi, akoby neaktívne,čudné.Vôbec neviem prečo, starobou to nebude..Chyba je tá,že je to malý objem,výkyvy môžu byť,ale testujem to isté, akurát pred tým som mal NO3 5 ppm/l.To je jediný rozdiel.Skúsim pre istotu ešte NO2, ale ak bude Ok,tak už fakt neviem, čo sa deje a prečo.
Testy (sera)GH 6
(JBL)KH 0
(JBL)NO3 zhruba 1ppm/l
Vodou to asi nebude,podľa mňa všetko OK.
Včera príchod s prace23:00, krevetka na molitane, iba skoro nehybne "sedela"o 20 min.na tom istom mieste. A o1:00už bola(viď foto) takto..Z 11 mám už len 4ks a s toho dve z vajíčkami..
Posledné zmeny boli,pridaný malý minerálny kameň z Aliexpres(Včera som ho vybral,pre istotu) .Ale úmrtia boli aj skôr.
O stravu nejavia skoro žiadny záujem,(pred tým zrali, cca1mes.dozadu ) krmim raz denne,trochu (4druhy krmiva) vždy niečo iné+ žihľava, ani tá im nebere.(modré javia väčší záujem) Prídu mi, akoby neaktívne,čudné.Vôbec neviem prečo, starobou to nebude..Chyba je tá,že je to malý objem,výkyvy môžu byť,ale testujem to isté, akurát pred tým som mal NO3 5 ppm/l.To je jediný rozdiel.Skúsim pre istotu ešte NO2, ale ak bude Ok,tak už fakt neviem, čo sa deje a prečo.
-
Takže dnešný príchod z práce..
NO2 0,025(JBL)čo by malo byť v poriadku, výmena 1l vody(z desiatich) a viac neviem čo robiť. V čom by mohol byť problém?
Ešte PH test,nemám nič presné, len orientačné, podľa farby do 6,5 teraz.Ináč pridávam CO2, zo zvona(úmyselne som to zanedbal,kvôli teplote von a teplote vody), tak určite o dačo nižšie.
NO2 0,025(JBL)čo by malo byť v poriadku, výmena 1l vody(z desiatich) a viac neviem čo robiť. V čom by mohol byť problém?
Ešte PH test,nemám nič presné, len orientačné, podľa farby do 6,5 teraz.Ináč pridávam CO2, zo zvona(úmyselne som to zanedbal,kvôli teplote von a teplote vody), tak určite o dačo nižšie.
-
-
- Dátum registrácie: 07 Okt 2014, 21:51
mi to trochu pripomina mojich nebohych tigrov ... na tvojom mieste by som urcite skoncil s CO2 a pre istotu aj s hnojenim ... ale dovod som u mna nenasiel, zvalujem to vsak na strk, kedze v druhom akva s rovnakym dnom posli aj neocaridiny
co som mal zlte neocaridiny a postupne mi odchadzali, posledne 4 kusy som prelovoval do SSP s obycajnym strkom bez techniky a cuduj sa svete, jedna to rozchodila a zije doteraz (aktivna ako nikdy), takze u mna je asi problem v tom posratom polskom ciernom žulovom strku ... teraz, ked sa budem stahovat, tam ten strk uz nevratim (pojde ako ozdobny do kvetinaca) ...
odteraz všade len klasický riecny kremičitý štrk a ziadny iny
co som mal zlte neocaridiny a postupne mi odchadzali, posledne 4 kusy som prelovoval do SSP s obycajnym strkom bez techniky a cuduj sa svete, jedna to rozchodila a zije doteraz (aktivna ako nikdy), takze u mna je asi problem v tom posratom polskom ciernom žulovom strku ... teraz, ked sa budem stahovat, tam ten strk uz nevratim (pojde ako ozdobny do kvetinaca) ...
odteraz všade len klasický riecny kremičitý štrk a ziadny iny
chovam - ryby, raky, krevetky, slimaky
- viridis
- Dátum registrácie: 25 Nov 2014, 16:14
Mne teraz po horúčavách postupne odkapávajú tigre. Z pôvodnej osádky zostala asi tretina. Pripisujem to kombinácii negatívnych faktorov. Teplota, následný stres, možno aj zmeny/kolísanie v chemizme vody vplyvom osvetlenia priamym slnečným svetlom podvečer. Ak ešte budem skúšať chovať tigre, tak im asi spravím extra nádrž v chladnejšej miestnosti bez dosahu slnka.
-
Hnojenie a CO2 su velmi zvlastne faktory: znova a znova ludom koli tomu kapu krevetky, znova a znova sa vo vsetkych knihach a forach pise, ze do krevetkaria to nepatri a znova a znova to ludia pridavaju a divia sa, cim tie uhyny mozu byt
Ak hnojivo, tak len starostlivo vybrane a ak CO2, treba ho velmi dobre zladit s fotoperiodov a mat dostatocne KH.

Ak hnojivo, tak len starostlivo vybrane a ak CO2, treba ho velmi dobre zladit s fotoperiodov a mat dostatocne KH.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
-
Miloš tvoj názor na hnojenie poznam,od začiatku keď som zakladal MINI2, si mi to napísal, že Ty nehnojis a neodporúčas.Ale aj tie rastliny trochu potrebujú a nemám tam len javsky mach.Očakával by som zvýšenú NO3 ku(kvôli zelenej tropice), ale tá je max.do 5ppm)l,čo je nie veľa.Takže toho hnojiva tam nelejem kvanta, ale denne 0,1 ml.Takže výkyvy nárazove nejakého prvku určite nie sú.
Pridávanie CO2 zo zvona,je tiež iné, ako keď tam pustam cez sklenený difuzor napr.trochu nonstop.Proste to nepokladam za také zlo..(áno,ale vidím,že niečo nieje v poriadku)
Blue Dream som kupoval od baro666, mal tam aj CRS pustal CO2 aj hnojil a krevetky sa množili a boli v dobrej kondícii. Tak neviem teraz ako to je.Viem,že by to bolo lepšie bez všetkého(CO2, hnojenie),ale na vlastné oči vidím,že to ide aj s tym.Plánujem ďalšie akva,kde vsádzam na úplnú jednoduchosť, bez všetkého. Možno,ale teraz skúsim všetko vysadiť(CO2,hnojenie), dokúpiť pár Kusov a uvidím či bude zmena..
Pridávanie CO2 zo zvona,je tiež iné, ako keď tam pustam cez sklenený difuzor napr.trochu nonstop.Proste to nepokladam za také zlo..(áno,ale vidím,že niečo nieje v poriadku)
Blue Dream som kupoval od baro666, mal tam aj CRS pustal CO2 aj hnojil a krevetky sa množili a boli v dobrej kondícii. Tak neviem teraz ako to je.Viem,že by to bolo lepšie bez všetkého(CO2, hnojenie),ale na vlastné oči vidím,že to ide aj s tym.Plánujem ďalšie akva,kde vsádzam na úplnú jednoduchosť, bez všetkého. Možno,ale teraz skúsim všetko vysadiť(CO2,hnojenie), dokúpiť pár Kusov a uvidím či bude zmena..
-
- Administrátor
- Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Maros treba ale napisat, ze barro hnoji a pridava CO2 v 200-300l akva a ty v 10 litrovom.
-
Áno Denis,má do 200 litrov.(už neviem presne) Je to určite iné,to je jasné v 10l a 200l.Ale pravda je, že hnoji aj pridáva CO2 a to sa nemení..
-
Lenze najvacsim problemom CO2 nie je samotne CO2, ale zmeny v pH, ktore moze sposobovat. A na to bude mat objem velky, zasadny vplyv.
-
- Dátum registrácie: 29 Júl 2015, 10:04
10l akva? Ludia ale no taaaaak. Nano akvarka su sice pekne ale zaroven su ako atomova elektraren - staci malo a bez kvant techniky sa zosypu. Skus pridavat miesto bakterii od jbl microbelift od marla (inde som ich nevidel) a ak sa da tak nahod do filtra purigen (obnovovat sa da doblba)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní