Mikel, tvoja otazka ohlaodm Blue Jelly a ci to je Taiwan, alebo Neocaridina je velmi na mieste. Odpoved je bohuzial matuca: Je to aj aj. S nazvoslovim je to troska pomotane, ako vidis...
Podla toho, co viem ja, snad to nezapotam este viacej. Prosim pripadne ma opravte:
1.) Caridina cf. cantonensis var. Blue Jelly vraj skutocne existuje, aj ked na vlastne oci som este nemal tu cest, takze stale existuje moznost, ze existuje len vdaka fotoshopu

Na druhej strane, pise sa o nej dost z roznych zdrojov, asi to bude pravda...Pravdepodobne sa vsak nebude jednat o ustalenu rasu, skor ojedinele exemplare, co sa obcas objavia v populacii taiwan.
2.) Okrem toho existuje tiez Blue Jelly Neocaridina. Je to starsia rasa, zaradovana pod Neocaridina zhangjiajiensis a pokial viem, spravensie oznacenie je "Blue Pearl"???
(Ano robili sa nejake sachre machre s nazvoslovim druhu, neviem teraz, ci sa nazyva v tomto momente Neocaridina palmata, alebo bola zlucena do jednej jednotky s Neocaridina davidi, kazdopadne historicky bola zaradovana do jedneho druhu s "White Pearl")
3.) No a napokon je tu tato krevetka, ktoru chovam par mesiacov, je to novsia rasa od predoslej sa lisi tym, ze je z linie krevetiek N.davidi a modre sfarbenie je ovela intenzivnejsie. (fotky sa pokusim dnes vecer, v najhorsom pripade zajtra). Ako ich mam nazyvat v tomto momente uz sam neviem

V polsku su vacsinou predavane ako "Blue Velvet", tuna Tomas vravi, ze lepsie je "Blue Dream" a "Blue Velvet" je synonimum pre "Blue Jelly"...ja zasa tvrdim, ze "Blue Jelly" by sa malo nazyvat "Blue Pearl" a "Blue Velvet" a "Blue Dream" su synonima

Moc by som si s tym hlavu zatial nelamal, ono sa to nejak utrasie. Zhodneme sa na tom, ze u rodu Neocaridina sp. existuju dve celkovo modre docela ustalene rasy, jedna skor belasa, druha azurovo modra.
Denis: Nie nemam ich s Nemecka, aj ked tuna v Guemer Garnelle ich tiez predavaju (momentalne po cca 7 euro kus, haha). Moje su od amaterskeho chovatela z Polska, cez portal allegro.pl (nieco ako nas bazos.sk). Vygooglis ich tam ako "krewetki Blue Velvet" a uvedena cena nie je konecna. Jedna sa o tzv. "licitacju", teda drazbu.
Predavaju ich samozrejme aj polski profici z Torunu:
https://www.swiatkrewetek.pl/blue-velve ... ml?cPath=2
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas