Voľná diskusia a všetko ostatné
-
Milos
- Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
- Kontaktovať používateľa:
Re: Voľná diskusia a všetko ostatné
Palo krevetky sa v akvariach chovaju uz asi 20 rokov. Pri ich rychlom reprodukcnom cykle, to moze byt povedzme 80 generacii. Aj ak by si ich zrovna nemal mixnute s palmatami, za 80 generacii v inych podmienkach uz mozno budu mat oproti skutocne "wild" forme inu genetiku. Na druhej strane, to este neznamena, ze ich sfarbenie je od divych populacii nejak rozdielne.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
-
Mirko1A
- Dátum registrácie: 12 Feb 2015, 12:11
s krevetkami je to ako s gupkami. pán boh vie, ako to bolo poprekrižované aj medzidruhovo ... podstatné je, že nech sa ti páčia, načo sa hnať za čistou krvou, to tu už bolo pred druhou svetovouIringPalo napísal:pani teraz vazne... normalne mi ostalo zle![]()
co ja vlastne chovam? ja som nakupil krevety asi zo 4 roznych zdrojov a casto bolo uvedene ze obycajne. vsak ja mam mozno v akvariu mix davidi a palmat. mozno tie krasne sfarbene krevetky ktore tu ospevujem ako wild formu davidi je v skutocnosti palmata. normalne mi prislo tazko. krizia sa palmaty s davidi????
ak by sa robil genetický profiling rôznych "čistých" línii Neocaridina, určite by sme boli prekvapení, aké sú tam mixy...
tu je jedna práca, síce o N. denticulata, ale doteraz je to asi jediný úplne osekvenovaný genóm krevetky
http://www.mdpi.com/1660-3397/12/3/1419/htm
-
Milos
Dobry link Miro, dik!
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
-
rudo
- Dátum registrácie: 23 Máj 2015, 07:55
mam volne akvarium 90cm dlhe 30cm siroke a 30cm vysoke,, rozmyslam ze by nebolo zle spravit si doma nieco podobne ako je toto - http://rybicky.net/nadrze/23276&kateg=0&kateg=0&typ=2 masozravky,korene,,kamene,a mlhovac ktory by pustal vodnu paru,, 
-
Hryzo
- Dátum registrácie: 07 Okt 2014, 21:51
ked si trufas, preco nie, len ta dopredu varujem, veci su ovela tazsie, ako vyzeraju ... ja sa uz dlho odhodlavam na male paludarium a este som sa necitil pripraveny
chovam - ryby, raky, krevetky, slimaky
-
Milos
vsetko rastliny, ktore maju rady makku a kyselu vodu. takze nezabudni mat tam aj male akvarium s caridinami 
-
Milos
...nie akvarium, jazierko som chcel povedat.
-
rudo
no len by to chcelo mat viac miesta na take nieco
hryzo a kedy budes vediet ze uz si pripraveny zalozit si paludarko?
-
Hryzo
Keďže som doteraz veľa bojoval s rôznymi problémami rôznych typov, netrúfal som si na paludarium ... raz sa však zobudím a budem vedieť, že teraz je ten správny čas ...
Prečo dokážem byť taký rozvážnejší? Na začiatku po prvom akváriu som si bol istý, že zvládnem garra ruffa ... do mesiaca som o ne prišiel, lebo som bol menej skúsený, ako som si pripustil ... a keďže nemám rád sklamania, snažím sa držať odstup od zbrklosti a nechávam si veci uležať v hlave ...
Mám už dávno predstavu, ako by to paludarium malo vyzerať, už chýba len ten pocit istoty, že to zvládnem.
Prečo dokážem byť taký rozvážnejší? Na začiatku po prvom akváriu som si bol istý, že zvládnem garra ruffa ... do mesiaca som o ne prišiel, lebo som bol menej skúsený, ako som si pripustil ... a keďže nemám rád sklamania, snažím sa držať odstup od zbrklosti a nechávam si veci uležať v hlave ...
Mám už dávno predstavu, ako by to paludarium malo vyzerať, už chýba len ten pocit istoty, že to zvládnem.
chovam - ryby, raky, krevetky, slimaky
-
rudo
mam este jedno akvarko,, to ma rozmery 40x30x50 50cm je vyska,, to by bolo idealne na paludarko,, len neni miesto nan
ked bude vacsi byt dakedy,,
- IringPalo
- Dátum registrácie: 21 Okt 2014, 22:33
nastal asi čas, kedy si musím dať s krevetkami pauzu...
dnes mi dorazila zásielka 100 krevetiek, zrovna ked som nebol doma, totiž malo to prísť inokedy. Prišiel som z pošty a keďže som nemal čas krevety zabiehať ani nič s nimi robiť, nechal som ich v sáčku a keď som prišiel domov, zo 100 som našiel asi dve živé. Je to fakt hrôza, čo mne sa v poslednej dobe robí.
poľutujte ma!
dnes mi dorazila zásielka 100 krevetiek, zrovna ked som nebol doma, totiž malo to prísť inokedy. Prišiel som z pošty a keďže som nemal čas krevety zabiehať ani nič s nimi robiť, nechal som ich v sáčku a keď som prišiel domov, zo 100 som našiel asi dve živé. Je to fakt hrôza, čo mne sa v poslednej dobe robí.
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.
-
Denis
- Administrátor
- Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Tak to nase** cloveka. Ake to boli krevetky? Ak neocaridiny, tak naco zabiehat, ked nie je cas. Rovno si ich mal preliat cez sietku (vodu nie do akva) a sup s nimi do akva. Ja uz nezabieham ani caridiny, len teplotu necham vyrovnat. Lajdak som.
-
Hryzo
-
jamro27
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Prehnut ta cez koleno a dat 25 na holu, ziadne lutovanie. Na vypustenie si musis spravit cas.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
- IringPalo
Pám mi ich mal poslať o dva dni skôr, kedy som bol doma. Ráno som bežal na poštu, kde bol rad ako na rožky a cestovali sme do BA, čakalo sa len na mňa keď sa vrátim z pošty. Nerád to takto robím, na akvaristiku treba čas, bola to súhra viacerých nepriaznivých okolností. Našťastie pán je natoľko láskavý, že mi pošle ďalších 100 v pondelok len za poštovné. Boli to neocaridiny, zdalo sa, že úplne priehľadné, ale po udusení mali jasnočervenú hlavohruď. Keby boli takéto za živa, predávali by sa za veľa, lebo vyzerali fakt pekne, aj keď je to teraz trocha čierny humor. Človek nie je prorok, hold keby viem, čo sa stane, tak ich určite nezabieham, lenže po bitke sa ľahko hovorí.
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.
-
MikelCRS
- Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Preco si bral 100?
-
jamro27
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Aby mu zostali aspon tie 2 
Keby zobral menej nema ani jednu.
Keby zobral menej nema ani jednu.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
- IringPalo
zobral som 100 aby v 130l akva bolo cosi vidno. tych par co mi ostalo tam az tak vidno nie je. okrem toho boli za babku a ked mam dat 4,60€ za postovne tak uz zoberiem vyse. Zda sa ti sto malo alebo vela?
-
MikelCRS
- Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Vela. Krevetiek sa vacsinou kupuje 10 
-
Denis
- Administrátor
- Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Co ja viem, ono je je uhol pohladu
. ja som si tiez max 20 krevetiek kupoval naraz. Ale predvcerom som prelovoval hybridy od taiwanov do noveho akva a 150ks v 50l akva teda neposobilo, ze by sa ich tam este minimalne dalsich 150ks nevoslo
. Ved nech to tam zije 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných