Voda u CRS: zdroje vody, mineraly, parametre...

Vrátane Red Bee a Black Bee, Pure Red Line
Milos
Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Kontaktovať používateľa:

Re: Voda u CRS: zdroje vody, mineraly, parametre...

Príspevok od používateľa Milos »

Maros: Napisal som mu, az mi pride odpoved, dam vediet.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
Maros
Dátum registrácie: 18 Nov 2014, 09:35
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Maros »

Seic, no už keď som sa na krevetky dal,skúsim "všetko " možné kúpiť. Veď tie "potvorky"sa už musia mať lepšie ako ja..Pôvodne som chcel iné Fulvo..
Miloš,ďakujem..
Používateľov profilový obrázok
seic
Dátum registrácie: 02 Jún 2015, 19:05
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seic »

Maros: ja hodne rozmyslel co koupit od znamych znacek... nakonec jsem jako hlavni vec vzal BWS Shield, protoze to je X v 1 :-) Mosura Gravidas pro samice a bakterie BT-9... vice netreba...
MikelCRS
Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MikelCRS »

Ishrimp.pl maju Shrimp Nature Fulvo za 3.00€

Stranka docasne nefunguje ale mali by to opravit.
Maros
Kontaktovať používateľa:

Mikel,môže byť.No mne nechcelo riešiť všetko okolo toho.(registrácia + poštovné) 3x som klikol myšou a za 10 dní som to mal doma..
seic
Kontaktovať používateľa:

kdyz jsem u teto znacky a trochu to souvisi s tim, co jsem predtim nakousl... prodavaji cosi v lahvi s nazvem MIkro a podle slozeni to neni nic jineho nez smes mikroprvku .. :-) "It contains: K, Mn, B, Fe, Co, Mo, ​​Li, Cu, Ni, Al, Zn, F."
Maros
Kontaktovať používateľa:

Seic, pošli link,kde to hľadať,(s kade si objednaval) Trochu postudujem..
(K- makro)
seic
Kontaktovať používateľa:

mkroprvky/PMDD beru odtud http://akvarijni-hnojivo.cz/chelaty-kategorie-2 , jsou tam detailni popisy i s % obsahu ...
MikelCRS
Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MikelCRS »

https://youtu.be/y8QAq83yECM

Uz dlhsie ma laka skusit vyrobit nieco taketo. Neviem ci uz ten poliak ma skusenosti, ale ja si myslim ze sa to casom moze pokazit.
Dalo by sa do toho dat trochu kyseliny citronovej? Ako konzervant. Nebude skodit krevetkam?
Rado
Dátum registrácie: 25 Nov 2015, 12:09
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rado »

Zaujímalo by ma, ako riedite a s čím destilku, ak nepoužívate RO?Svojim novým CRS som dal vodu zo zabehnutého akva. Odmeranú mám iba pH - 7, čo je o niečo vyšie ako som čítal.Chcel by som pre ne samozrejme to najlepšie, no za 25 litrové akva si RO neplánujem kúpiť. Tester som mal bazénový, tak neviem či je hodnota presná. Aký tester je podľa vás najlepší? Pásiky, kvapky?Prečítal som to tu celé, no tieto odpovede mi chýbajú.Aktívne uhlie vodu nezmäkkší? Ako filtrujete cez rašelinu?Do pančuchy a do filtra? Destilky mám veľa a zadarmo. Preto hľadám najschodnejšie riešenie. Vodu zo studne ste skúšali? Aký bol výsledok? Inak CRS-kám sa darí, myslím si dobre - teda ak to po týždni u mňa môžem povedať - týmtop zdravím Denisa.Ďakujem.
Milos
Kontaktovať používateľa:

Cav Rado, ak mas destilky vela a zadarmo, tak mas skvele podmienky pre chod CRS. Ja osobne pouzivam destilku, riedenu tekutymi mineralmi od polskej firmy Aqua Art. Su lacne a funguju dobre. Raselinu neodporucam. Samotna destilka ma pH pod 7 a tieto mineraly na pH nevplyvaju.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
Milos
Kontaktovať používateľa:

Inak Rado, odkial mas destilku, vela a zadarmo? :)
Rado
Kontaktovať používateľa:

Milos napísal:Inak Rado, odkial mas destilku, vela a zadarmo? :)
V práci máme destilačný prístroj adestilky mám na požiadanie od našich chlapcov. Dopĺňajú to do autobateriek a pod. Tie minerály kúpim aj v SR, či iba objednať z PL? Ako riediš destilku? Iba s minerálmi? Aký dávaš pomer? Pýtam sa, lebo neviem...
Milos
Kontaktovať používateľa:

Ja som to kupoval priamo v krevetkarskej akvaristike v Polsku (Wroclaw), na SK sa to asi da objednat len cez net (skus forum "Spolupraca krevetkarov", tam sa chalani organizuju na tieto objednavky).
Miesam to presne podla pomeru, aky pisu a vychadza to ta, ze 3 vstreknutia davkovacom do 5 l vody ti da GH 7, co je pre ne dobre. Nic viac.

Takze ak tomu spravne rozumiem, pracujes v nejakej firme, co ma tak velky vozovy park, ze sa vam oplati mat vlastny destilacny aparat?
Rado
Kontaktovať používateľa:

Milos napísal: Takze ak tomu spravne rozumiem, pracujes v nejakej firme, co ma tak velky vozovy park, ze sa vam oplati mat vlastny destilacny aparat?
Môžeme to volať firma s obrovským vozovým parkom ;) Ďakujem za info o miešaní minerálov a kontakt. Ešte sa chcem spýtať na studničnú vodu. Skúšal ste ju niekto? Vraví sa, že je to mŕtva voda. Kamoš ju dáva cichlidám a pohoda. ako som spomínal, ešte som jej- tej mojej v studni nemeral parametre. Sused ju dal na rozbor v "dňoch vody" a jediné negatívum mu vyšlo, že má trochu viac železa.
Milos
Kontaktovať používateľa:

Vždy záleží na parametroch. Ale ak máš zdroj destilky koľko len chceš a zadarmo, máš ideálnu vodu. Tú studňu riešiš zbytočne.
Rado
Kontaktovať používateľa:

Kúpil som si test vody od JBL, taký ten papierikový. Voda ukázala hodnoty pH 6,4, KH - 0 a GH si nepamätám ale nízke.Teplotu držím na 22 stupňov. Takže by to malo byť ok, nie? Otázka. Aké máte skúsenosti s minerálmy od JBL Nano Crusta?Už ich mám doma - "darček" od tety z chovproduktu - dávam jej ryby.Podľa nej je tento minerál ok. Rád by som však poznať vaše skúsenosti. Návod píše 1kvapka/2 litre. Ak ho používate, ste spokojní? PS: ďakujem za SS, no ja ich nemôžem ešte písať - mám málo príspevkov.
seic
Kontaktovať používateľa:

jen takovy neurgentni dotaz "na premysleni"... ;)
vstupni voda: 140 TDS, gh 5, kh 5
vysledna voda v AQ: 185 TDS, gh 4, kh <1, NO3/NO2 0
substrat Akadama, mineralni gule z eBay, cholla wood, hafo kvitek, dubove listi, cattapa... napada nekoho, z ceho by se mohlo zvysovat to TDS o tech cca 40? ocividne tj. neco mimo gh, kh, napadaji me ty min. gule nebo rozkladajici se listi...
Milos
Kontaktovať používateľa:

huminove kyseliny a ine organicke a neorganicke latky z listia a dreva
jamro27
Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamro27 »

to iste mam aj ja s tds
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných