Čaute s krevetkami Green Jade ktoré som objednal z Nemecka mám stále problémy. Okrem toho že z 20 objednaných kusov prišli všetko samice sa stále potýkam s úhynmi. Zostalo mi ich už len 8 a problém je taký že jedna po druhej zvnútra pomaly v priebehu niekoľkých dní zbelejú a po pár ďalších dňoch uhynú. Mám podozrenie z nekrózy tkaniva spôsobenej baktériami ale nie som si istý. Krevetky dostali dosť naprdel počas prepravy - keď som ich dostal boli už v sáčku dve mŕtve v rozklade a voda značne zapáchala. Teraz sú v akva cca 35 litrov zariadenom klasika pre neocaridiny - voda miešaná RO + minerály GH+/KH+ na cca 500 uS a meneá 5l každý týždeň. pH cca 7. Teplota cca 25 stupňov držaná ohrievačom. Kŕmenie pestré + betaglucan a aminovita. Prednedávnom som k týmto samičkám dokúpil 10 samcov aby som populáciu zachránil a samci sú zatiaľ v pohode bez úhynu. Samičky začali nosiť vajíčka. Teraz mi akurát zbledla jedna s vajíčkami čo ma teda dosť štve. Ak nezachránim danú krevetku tak dúfam že aspoň tie vajíčka zachránim keď chcípne. Akvárium je od začiatku v karanténe. Stretli ste sa niekto už s takýmto niečím?
Nekróza tkaniva?
- macadlo
- Dátum registrácie: 05 Jan 2016, 07:34
- Kontaktovať používateľa:
Nekróza tkaniva?
CRS, SCR, PRL Benibachi, PRL Akaebiosato, Taiwan Bee red, Ebi Tengu Red Galaxy Pinto, Topaz Blue, Green Jade a Sakura Red, Calceo
-
- Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Re: Nekróza tkaniva?
Konkretne som sa s tymto nestretol, kazdopadne postupoval by som troska inak:
1.) Vypnut ohrievac
2.) Prestat krmit
3.) Dodat huminove kyseliny (jelsove sisky, suche listy orecha)
4.) Postarat sa o co najlepsie okyslicovanie
Bud to zaberie, alebo nie. Pokusit sa zachranit tie vajicka, resp. stavit na nasledujucu generaciu moze byt dobry napad.
1.) Vypnut ohrievac
2.) Prestat krmit
3.) Dodat huminove kyseliny (jelsove sisky, suche listy orecha)
4.) Postarat sa o co najlepsie okyslicovanie
Bud to zaberie, alebo nie. Pokusit sa zachranit tie vajicka, resp. stavit na nasledujucu generaciu moze byt dobry napad.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
- macadlo
- Dátum registrácie: 05 Jan 2016, 07:34
Ďakujem za radu spravil som tak. Dodatočne som objednal Chihiros Doctor 3 ale ten dôjde až za 3-4 týždne tak aspoň do budúcna na sterilizáciu vody a zníženie možného prenosu pri donesení nových kreviet.
CRS, SCR, PRL Benibachi, PRL Akaebiosato, Taiwan Bee red, Ebi Tengu Red Galaxy Pinto, Topaz Blue, Green Jade a Sakura Red, Calceo
-
- Dátum registrácie: 29 Júl 2015, 10:04
Urcite je to z toho prevozu zvrzaneho. Koraly tiez trpia nekrozou ci uz pomalou alebo rychlou (hrozny pohlad). Nakazene uz zrejme padnu 
Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní