Krevetky Neocaridina chovám vo svojich nádržiach cca. 1,5r ale chcel by som skúsiť niečo náročnejšie a vzhľadovo atraktívnejšie a preto som založil aj túto tému ktorá by sa mala týkať môjho novozaloženého akvária ktoré v podstate prešlo zábehom a je pripravené na nájomníkov.
V súvislosti s tým by som mal pár otázok kedže by som to nerád na začiatku robil fatálne chyby z následkom úhynu krevetiek.
Na začiatok uvediem niekoľko informácíí ohľadom akva.
Jedná sa o okrasnú nádrž a mojím cieľom nie je odchov ale chov krevetiek.
Akva 36x22x26 cm založené 30.10.15
Substrát : spodná vrstva JBL volcano mineral, ADA amazonia, aditíva ADA
Filter: Eheim 2211
Dekorácie: korienky a šutre
Voda: RO miešaná s Shrimp Mineral GH+ , nano crusta, jelšové šištice, list mangrovníka a dubu
Do vody dávkujem CO2 a plánujem hnojiť Tropica Plant Growth
Po zábehu plánujem 2O% výmeny týždenne
To je ohľadom nádrže zatial všetko, parametre vody nemeriam.
V nedelu som nasadil niekoľko dospelých a pár drobcov z veľkého akvária a aj ked Neocaridiny nie sú náročné a znesú dosť zdá sa že voda je v poriadku a koncom týždňa ( v prípade že zoženiem ) by som chcel nasadiť dalšie krevetky.
Plánujem CRS poprípade CBS a v súvislosti s tým mám pár otázok.
Nie sú 4 týždne zábehu pre CRS málo ?
Aké máte skúsenosti s používaním hnojiva a dávkovaním CO2 pri tomto druhu krevetiek ?
Koľko krevetiek odporúčate nasadiť do takéhoto akva ? ( plánoval som tak 20-25 ks )
Na záver prikladám niekoľko obrázkov pre predstavu krevetkária a vopred vdaka za odpovede na moje začiatočnícke otázky ale jedná sa mi skôr o vaše sobné skúsenosti chovu v podobných nádržiach, kedže všeobecných informácíí ako zabiehať akvárium, hodnoty vody atd. je tu na fóre dosť.