Potrava a starostlivosť o raky, mini ráčiky
- prasan
- Dátum registrácie: 06 Okt 2014, 14:59
- Kontaktovať používateľa:
Potrava a starostlivosť o raky, mini ráčiky
Rak je všežravec.V podstate si v nádrži vždy niečo nájde.Príjmajú rôzne tabletové i vločkové krmivá.Dôležité je zabezpečiť dostatok vápnika a vlákniny pre bezchybný zlek.Jedálniček môžeme spestriť mrkvou,šalátom či sparenou pŕhľavou.
-
- Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 22:30
Re: Potrava a starostlivosť o raky, mini ráčiky
ahoj prasan, v piatok som si chcene či nechcene doniesol domov raka, lebo priatelke sa páčil
zatial sa mu darí celkom dobre, len sa chcem spýtať prečo mu nejako nechutí ani mrkva ani sparená prhlava dokonca ani šalát. skor ma zaujem o granulované krmiva. Že či robím ja niekde chybu v podavaní alebo či by si neodporučil ešte nejakú rastlinu stravu. A ako to mám riešiť z prijmom vápnika, zatial som mu tam dal sepiovú kosť

- prasan
Ahoj.V prvom rade by som chcel vedieť o aký druh raka ide,foto by pomohlo.Sépiová kosť je ok.Ak máš pH a vodu v pohode a má pestrú stravu,tak s vápnikom by nemal mať problém.Ak mu chceš v tomto pomôcť,tak mu môžeš ponúknuť dáku tú rybacinku aj s kostičkami.Zrejme mu granulky chutia viac,alebo je až moc prežratý.No záleží aj na čo bol od mala naučený a jednoducho to nepríjma hlavne preto,že to nepozná.
-
Je to CPO ráčik, vodu neviem či mám v poriadku lebo nemám žiadne testy na zmeranie, ale odkalujem pravidelne raz dva krat do týždna, a vodu mením 1/4 raz za týžden pri čistení filtra, za odstátu z vodovodu.
Naposledy upravil/-a prasan v 03 Dec 2014, 12:31, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Úprava fotografie - vložené za sebou
Dôvod: Úprava fotografie - vložené za sebou
- prasan
Tieto ráčiky nemajú radi teplotu nad 23C.Čistenie filtrácie by si nemal robiť zároveň s výmenou vody,je to pre nitrifikačné baktérie dosť záťaž.
-
ok dobre vedieť, a aký by mal byť časový odstup medzi tým ? poprípade stači vymeniť vodu a odkaliť a filter nechať aj dva týždne ?
a ešte sa vratim k tej strave čím najčastejsie krmiš ty svoje raky ?
a ešte sa vratim k tej strave čím najčastejsie krmiš ty svoje raky ?
- prasan
Fiter stačí aj menej často,ak sa spomaľuje prietok.Netreba ho čistiť týždenne.
Najčastejšie? To sa nedá takto povedať,pretože kŕmim stále niečo iné.Živé,mrazené,suché - rôzne druhy a značky.
Najčastejšie? To sa nedá takto povedať,pretože kŕmim stále niečo iné.Živé,mrazené,suché - rôzne druhy a značky.
-
jasne budem sa snažiť
menej, ozaj akurat sa mi vcera vziekol rak, a stale len čuči na jednom meste a ma skrčený chvosť pod sebou, chcem sa spýtať ako dlho to bude trvať a či mu nič nie je ked ani potravu nehlada

- prasan
Musí mu vytvrdnúť pancier,čo je z pravidla niekoľko hodín.(za ideálnych podmienok)
-
No už je to v poriadku už beha ako divý
, ale mám otázku rak dokaže vytiahnúť a zožrať aj kotulky? lebo som si doniesol dve a už su všade vajička, tak či ich dokaže potom trošku zdecimovať 

- prasan
Dokáže,dokonca aj s ulitou.No niektoré kotúľky(podľa podmienok v danom akvárku) sú strašne tvrdé a ani rak si s nimi nedokáže poradiť.Hlavne ak sa jedná o starý kus slimáčika.Kotúľka ako aj iné slimáky je v podstate užitočná,len sa nesmie prekrmovať aby sa nepremnožila.Vtedy to môže byť problém. 

-
Ved to je to minule už aj slimáka držal za ulitu, ale ako som tak pozoroval tak nie a nie ju rozlupiť. ale len pokial oni prilez k nemu on sám ich neprenasleduje ako predátor. Dufam že ked sa vyliahnu male z vajíčok tak tie už bude mocť požrať 

-
- Dátum registrácie: 07 Okt 2014, 21:51
Vykopal som par dazdoviek pre huga, ten vsak v strese po ceste nechcel, tak som dal račici a vrhla sa na nich ako po týždňovej hladovke ... takze mame nový zdroj bielkovín (11árová záhrada
)

chovam - ryby, raky, krevetky, slimaky
- prasan
Pri dážďovkách pozor aby bielkovín nebolo až priveľa,čo môže spôsobiť problémy pri zvleku.Skôr na také prilepšenie či spestrenie jedálnička.
-
- Dátum registrácie: 31 Mar 2016, 10:20
pekny den neviete ako sa treba starat o potomstvo ...moja racica /oranzovy mexicky mini/ nosi vajicka ...ci ju treba dat do ineho akva alebo nejake opatrenia zabezpecit
- prasan
aquarius mladé po opustení samičky sú úplne samostatné.Pokiaľ sa k samičke vracia viac ako 80% potomstva,tak ho ona nežerie.Samičku môžeš i nemusíš mať pri potomstve.
-
myslel som ked ma na sebe vajicka.... nazaciatku ich mala vela potom sa schovala asi po 4 dnoch vysla von zo skryse /ci sa tam nudila, alebo bola hladna neviem/ ale postupne z nej tie vajicka mizli ((( a neboli z nich este mali racikovia ... preto by som chcel vediet ci treba samicu z vajickami dat do ineho aquaria aby nebola v strese alebo ako na to )
- Jozef_L
- Dátum registrácie: 01 Feb 2016, 11:18
Moze byt ze vajicka neboli oplodnene a zhodila ich, cca tyzden po tom co si ich uvidel. Ak ich nosí dlhsie a postupne ich zhodi dovodov moze byt niekolko od vody, cez stres atd..
- prasan
Tiež si myslím to isté čo napísal kolega Jozef_L.Zrejme šlo o neoplodnené vajíčka,ktoré síce samička znesie no neskôr ich zahodí alebo sama zožerie.
-
a ako dosiahnut aby boli oplodnene kde je chyba... moze byt moznost aj to ze mam dve samice? /mam len dva raky/
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných