Akvarium som zalozila 5.12., jedna sa o 30L akva od Aquelu:
- substrat ADA africana
- filter - aquel pat mimi
- osvetlenie - LED lampa
- rastliny- 3 anubiasy, mach christmas moss
- dekorácie- mangrovnikovy koren, ukryt, 3D pozadie slim
- živočíchy- 2 ks ampularie, 3ks brotie, 8 ks zivorodiek trpaslicich, 10 ks caridina red bee, 1 ks neocaridina rilli, 3 ks filtracnych kreviet
Musim povedat, ze nikdy som nemerala ziadne hodnoty vody, takze okrem teploty, neviem ake mam ph a ostatne parametre. Vodu menim raz za tyzden asi 3L. Prvy chovatelsky uspech prisiel asi po dvoch tyzdnoch od vpustenie osadky - rozmnozili sa mi brotie- zatial som naratala cca 30 malych brotii, ampularie sa stale paria, ale zatial ziadne vajicka nenakladli. K ampulariam musim este povedat, ze povodne som ich v akva nechcela, ale mam este druhe akva s rybami a tam do nich stale ryby dobiedzali a hryzli im do tykadiel, tak som ich dala sem. V akva mam este aj zivorodku trpasliciu, zatial nemali mlade. Co sa tyka krevetiek, tak 4 samicky mi uz nosia vajicka, male krevetky ocakavam do dvoch tyzdnov. Za cele obdobie mi uhynuli 2 krevetky, neprisla som na pricinu uhynu. Mam aj 3 ks filtracnych kreviet, ktore sa mi podarilo kupit nahodne u nas v RK v tescu. Povodne som mala len dve a nechcela som ich pocet zvysovat, kedze sa jedna o pomerne velke krevety, ale raz ked som prisla do chovatelskych potrieb tak na moje nemile prekvapenie som nasla filtracnu krevetu v malom asi 1L akvarku v spinavej vode. Predavacku som upozornila, ze bez staleho prudenia vody krevetka uhynie, ale predavacka mi na to povedala, ze v akvariu s filtrom sa jej krevetka tazko lovi a tak ju tam neda
Uz sa velmi tesim ake krevetky mi vyjdu, dufam ze sa im bude u mna darit