Zaciatocnikom - vseobecne
-
- Dátum registrácie: 23 Máj 2015, 20:05
- Kontaktovať používateľa:
Zaciatocnikom - vseobecne
Dobrý deň. Som úplný začiatočník a chcem si kúpiť krevetky pre mladé rybky aby čistili vodu a jedli riasy. Rozmýšľal som nadneocardina denticulata. Rozmnozili by sa mi red cherry a red crystal. A ako sa vôbec tie krevetky rozmnožujú? Prosím všetko mi vysvetlite
Naposledy upravil/-a Denis v 23 Máj 2015, 21:22, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Zmeneny nazov temy
Dôvod: Zmeneny nazov temy
-
- Administrátor
- Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Re: Zaciatocnikom - vseobecne
Ahoj. Krevetky chovane v akvariach u nas su obycajne dva druhy druhy a to Caridina a Neocaridina.
Crystal Red su Caridina, Red Cherry su Neocaridina.
Zaciatocnikom vhodne su Neocaridina, ci uz Red Cherry, Red Sakura, Orange, Yellow, Choco, Chocolate, Black, Bloody Mary a pod.
Caridinam je uz potrebne upravovat vodu na makku, najlepsie osmozovu.
Krevetky Neocaridina denticulata su spatne premenovane na Neocaridina davidi, Cize v tvojom pripade Neocaridina davidi var. Red Cherry.
Red Cherry, aj vsetky ine Neocaridiny sa ti bezproblemov rozmnozia, ale nedaval by som k nim ziadne rybky. Rozmnozuju sa tak, ze sa samicke vytvoria v tele vajicka, to je taka skvrna za hlavou na vrchu tela. Potom sa samicka zvlecie zo stareho panciera a nasledne az potom ju moze oplodnit samcek. Po oplodneni samicka nosi vajicka cca 1 mesiac pod zadnou castou tela a z nich sa vyliahnu mlade krevetky, ktore sa podobaju na dospele od narodenia.
Crystal Red su Caridina, Red Cherry su Neocaridina.
Zaciatocnikom vhodne su Neocaridina, ci uz Red Cherry, Red Sakura, Orange, Yellow, Choco, Chocolate, Black, Bloody Mary a pod.
Caridinam je uz potrebne upravovat vodu na makku, najlepsie osmozovu.
Krevetky Neocaridina denticulata su spatne premenovane na Neocaridina davidi, Cize v tvojom pripade Neocaridina davidi var. Red Cherry.
Red Cherry, aj vsetky ine Neocaridiny sa ti bezproblemov rozmnozia, ale nedaval by som k nim ziadne rybky. Rozmnozuju sa tak, ze sa samicke vytvoria v tele vajicka, to je taka skvrna za hlavou na vrchu tela. Potom sa samicka zvlecie zo stareho panciera a nasledne az potom ju moze oplodnit samcek. Po oplodneni samicka nosi vajicka cca 1 mesiac pod zadnou castou tela a z nich sa vyliahnu mlade krevetky, ktore sa podobaju na dospele od narodenia.
-
Ďakujem. A z malými gupkami byt nemôžu
-
- Administrátor
Nemam dobre skusenosti s rybkami, ini chovatelia maju mozno iny nazor.Denis napísal:nedaval by som k nim ziadne rybky
Male gupky mozno tak do 0,7 - 0,9cm aj to nie k novovyliahnutym krevetkam. Tam podla mna ziadne rybky nepatria.
-
- Dátum registrácie: 12 Feb 2015, 12:11
ja konkrétne mám v dvoch akva krevetky neocaridina s gupkami. normálne sa množia (krevetky aj gupky). ak je dobre zarastené akva, nemal by byť žiaden problém. netvrdím, že prežijú všetky krevetky, ale to už patrí k životu.midav napísal:Ďakujem. A z malými gupkami byt nemôžu
v inom akva mám krevetky dokonca s tetrami cisárskymi, a to už sú iní lovci ako gupky. znovu - bez väčších problémov.
a v minulosti som mal krevetky aj s bojovnicou. chodili okolo nej, šteklili ju fúzami, plávali okolo nej - absolútne si ich nevšímala.
takže asi treba vyskúšať. ale asi by som tie krevetky ku gupkám dával do akva, kde už máš nejakú tú rastlinku a machy kvôli úkrytu
veľa šťastia
-
Wou to je super lebo som chovateľ bojovnic tak ich vyskúšam. A ďakujem
-
- Administrátor
Tema ohladom vhodnych rybkach do krevetkaria uz existuje, prosim prispievat TAM.
-
jasne
a ako sa vola ta čo maš v profile
a ako sa vola ta čo maš v profile

-
- Administrátor
Taiwan Bee - Shadow Panda
-
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Toto by vam malo tiez pomoct pri zakladani krevetkaria. Zacinam pouzivat tu znacku vyrobkov tak vas budem aj priebezne informovat o skusenostiach s ich vyrobkami
http://www.benibachi.pl/jak-zaczat-s-6.html
http://www.benibachi.pl/jak-zaczat-s-6.html
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
http://rybicky.net/nadrze/24444
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných