Jedina vynimka su snad krmiva, ktore podporuju vyzivu mladych Cardina cantonensis v prvych dnoch po vyliahnuti. Ich umrtnost je vtedy vysoka a da sa znizit, ak maju pristup k dostatocnemu mnozstvu potravy rozptylenom po akvariu, kedze v tomto stadiu sa pohybuju len minimalne a ich schopnost aktivne si potravu vyhladat je minimalna.
Krmiva pre mladata sa daju rozdelit do dvoch kategorii:
1.) Krmivo pre dospele v praskovej podobe. Cize rovnake zlozenie ako v pripade inych krmiv, ale rozdrvene tak, aby sa dostalo do kazdeho kuta akvaria. Z vyssie uvedeneho vyplyva, ze aj toto ma zmysel. Avsak nie je v tom ziadna velka veda ci zahada, koli ktorej by bolo potrebne zakladat nove forum. Hlavou mi vrtaju ine krmiva:
2.) Bio-aktivne krmiva. Ma ist o zmesi bakterii, ktore sluzia ako priamy zdroj potravy, podporju rast biofilmu a dalej tak zlepsuju vyzivu a zaroven zlepsuju stav ekosystemu v akvariu.
Otazky do fora:
1.) Mate s tym skusenosti? Ja som pouzival Mosura BioPlus a musim povedat, ze vysledky boli v tej dobe velmi dobre. Ci to bola zhoda nahod, alebo skutocne zapricinene tymto krmivom, samozrejme neviem.
2.) Nie su to obycanje kvasnice?